daarenfrnoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Rytmik

Rytmik i Frederiksberg Sogns Børnehus.

Mit navn er Stefan og jeg har lavet rytmik her i børnehuset i en del år. Jeg er musiker og musiklærer i folkeskolen og har tidligere været selvstændig rytmiklære.

Jeg har rytmik med alle børnene i børnehuset, lige fra de mindste vuggebørn til børnehavebørnene som snart skal starte i skole. Jeg er i huset mandag og torsdag.

Rytmik med de mindste vuggebørn er primært bygget op omkring sang og meget basale sanglege. Vi bruger bl.a. rasleæg, dyrebilleder og tørklæder i legene. Med de lidt større vuggebørn laver vi mere fysiske lege ( danse, dyrelege, spille instrumenter o.l. ) Typisk for vuggestue rytmikken er, at det er meget gentagelser så alle børnene til sidst kan sangene / legene og deltage aktivt til stor glæde for alle. Varigheden er ca. 30 minutter.

Med børnehavebørnene hæves barren. Vi synger ”voksen” sange ( f.eks. Kim Larsen og Shubidua ) Legene er mere kompliceret og vi spiller et bredt udvalg af instrumenter. Selvfølgelig leger vi også klassiske børnelege og synger de gamle klassiske børnesange. Varigheden er ca. 45 minutter.

 

Rytmikdage på stuerne:

Mandag: Flodheste og Pandaer ( de største ) og Pingvin stuen samt Girafferne ( formiddag )

Løvehulen ( formiddag )

Nr. 5 ( aldersopdelt ) Eftermiddag

Torsdag: Flodheste og Pandaer ( de mindste ) Formiddag

Påfuglestuen ( delt i to grupper, hver gruppe får rytmik hver anden uge ) Formiddag.