daarenfrnoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Løverne

På Løvehulen har vi en minibørnehave for små børnehavebørn og store vuggestuebørn. Børnene er mellem 2,5 og 4 år. Afhængig af børnenes alder, stiger eller falder børneantallet. Lige nu har vi 20 børn på gruppen og de voksne hedder Helle, Anjana og Line.

Vi modtager både børn fra vores egne vuggestuegrupper og fra kommunens pladsanvisning.

På Løvehulen er der et tilbud om styrede aktiviteter og plads til leg med vennerne. De aktiviteter børnene vælger eller inddrages i af de voksne, har alle nogle faste ritualer. F.eks. skal alle rydde op efter sig, man skal vente på tur, man skal tale med hinanden og bruge de ord man kan, så det er samtalen der sikrer at børnene skaber gode relationer.

De fleste børn på Løvehulen sover til middag, men de børn der ikke har brug for det, har istedet legetid.

Telefonnummeret til Løverne er 21791331

Rytmer og rutiner på Løvehulen

Institutionen åbner kl. 7.00 og vi er fælles på Pandastuen indtil kl. 8.00, hvor Løvehulen bliver åbnet.

Vi starter dagen stille og roligt med aktiviteter ved det store bord.

Børnene skal helst være mødt inden kl. 9.00, hvor vi holder samling i en rundkreds på gulvet. Vi synger, taler sammen, tæller mm. og spiser lidt frugt.

Vi går i gang med dagens aktiviteter kl. 9.30. Aktiviteterne er inspireret af igangværende temaer, årstider og traditioner. Når vi ikke er på tur, deler vi ofte børnene i mindre grupper og er i Løvehulen, i Bæverhulen og på legepladsen.

Vi samles igen ca. kl. 11.00. Børnene sidder på gulvet sammen med en voksen og lytter til en historie. Vi går på badeværelset i mindre grupper, skifter ble, tisser og vasker hænder.

Vi har 2 ’hjælpere’. Deres opgaver er, at hente vognen med mad i køkkenet og dække bord. De 2 børn har opgaven at være hjælpere en uge af gangen.

Vi har valgt at børnene sidder i faste spisegrupper, når vi spiser frokost. Børnene vælger dog selv pladserne ved bordet. Spisegrupperne har vi for at give børnene en genkendelig hverdag, samt at skabe nye relationer.

Vi spiser frokost ca. mellem kl. 11.15 og 12.00, hvorefter sovebørnene puttes på Løvehulen og resten af Løverne går på legepladsen i nr. 5 eller i Bæverhulen hvis vejret er dårligt.

Vi vækker sovebørnene kl. 14.00 og samles alle igen til frugt og brød i Bæverhulen. Nogle gange tager vi frugten med på legepladsen i nr. 5 og spiser den i ”skoven”.

Vi fortsætter eftermiddagen, enten sammen med de andre børnehavegrupper på legepladsen i nr. 5 eller i Løvehulen.

Løvehulen har en ugentlig tur-dag. Det kan både være ture i lokalområdet, besøg på eksterne legepladser eller længere kulturelle udflugter inspireret af årstider og igangværende projekter.

Mandag har Løvehulen rytmik i havestuen sammen med Stefan. Vi har valgt at dele Løverne i to rytmikhold, hvilket betyder at, hvert barn har rytmik hver anden mandag.

En tirsdag om måneden skaber Løverne kunst sammen med Anne i atalieret. Anne deler børnene i små grupper og alle kommer til at fordybe sig sammen med Anne den dag.

Fredag er legetøjsdag på Løvehulen. Børnene må, hvis de har lyst, have et stykke legetøj med hjemmefra om fredagen. Legetøjet skal kunne være i deres skuffe på Løvehulen og legetøjet skal med hjem igen fredag eftermiddag.

Hvert barn har en kasse til skiftetøj på badeværelset. På Løvehulen har hvert barn sin egen personlige skuffe til tegninger, sovedyr mm.

Når løvebarnet er fyldt 3 år skal det have sin egen eftermiddagsfrugt med. Frugten skal være klar til at spise og pakket i en pose. Løvehulen sørger fortsat for eftermiddagsbrød.

I sommerhalvåret skal børnene have solcreme på hjemmefra og så sørger vi for at smører igen om eftermiddagen.

For at minimere risikoen for at vi smitter hinanden med sygdomme bedes alle løver vaske hænder, når I kommer om morgenen og før I går hjem om eftermiddagen.

Løvehulen ;-)